5 Haziran 2017 Pazartesi

Kadın Çorabı Posterleri


Kadın Çorabı Posterleri diye konu başlığı mı olurmuş diye düşünmemek elde değil. Ama son yüzyılın en çok satan, en çok ihtiyaç duyulan hatta 2.Dünya Savaşı sırasında karaborsada yüksek fiyatlarla satılan kadın çorapları ve 1920-1950 yılları arasında yapılan tanıtımları için birkaç kelam edilecekse bu tam da en doğru başlıktır.

Kadın Çorabı Posterleri

Tarihi antik döneme dayanan çorabın gelişimi, değişimi üzerine yazmak sanırım yıllarca ve sayfalarca sürecek olan bir çalışmaya dönüşebilir ancak. O nedenle daha dar bir döneme sıkıştırarak bakmaya çalışmak en azından küçük bir fikir edinmeyi sağlayacaktır ki konumuz da zaten çorap değil posterler. Bu posterler dönemin gazete ve dergilerinde tam sayfa yer kaplamış veya mağaza girişlerine ve sokaklara asılmış, ilginç ve özel bir övgüyü hak eden işler olmuş.
Bir yandan kadınların “yine” zevk nesnesi olarak gösterilmesi durumu vardır tabi. Niyet ticari kaygı ile oluştuğundan, bu da bir mecburiyet olmuştur dönemin firmaları için. Kadınları ele geçirirsen, parayı da ele geçirirsin gibisinden bir mantıkla hareket edilmiş çokça.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder